Louis Roederer krijgt nieuwe uitstraling.

Binnenkort gaat de champagne Brut Premier van Louis Roederer over in een donkerdere fles. Reden hiervoor is bescherming van de champagne tegen licht, wat resulteert in kwaliteitsverbetering. Daarnaast is het esthetisch gezien een

verbetering, aangezien het beter matched met de nieuwe labels, aldus Roederer.

Brut Premier is door Perswijn de laatste 5 jaar 3 maal geëindigd in de finale “Beste champagne van het jaar”.

Brut Premier Louis Roederer Brut Premier wordt in veel luxe hotels en sterrenrestaurants geschonken als huischampagne. De karakteristieke stijl van de wijn wordt zeer gewaardeerd door de kenners. Brut Premier is een blend van drie druivenrassen van minimaal vier oogstjaren Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De vins de réserve, die worden toegevoegd na de dosage zijn gemiddeld 2 tot 5 jaar oud en bepalen in hoge mate de geheel eigen stijl van het huis. Brut Premier rijpt minimaal 4 jaar op fles alvorens in de handel gebracht te worden.

Brut Vintage Elke Brut Vintage is het exclusieve product van een exceptionele oogst van één jaargang. Het zorgt voor een complexe, intens wijn met veel structuur, waardoor Brut Vintage perfect kan ouderen. In de loop der jaren ontstaan er na rijping heerlijke geuren van noten en rijpe fruittonen. Brut Vintage wordt gemaakt van Chardonnay (66%) en Pinot Noir (34%) en wordt pas 4 jaar na botteling vrijgegeven.