Wijn van het Jaar! Onze eigen Negroamaro Salento uit Apulië.

Fles Masseria Pietrosa Negroamaro

Wijn van het Jaar 2012

Masseria Pietrosa in Puglia is gelegen in San Marzano en werd opgericht in 1962. De wijnen worden gemaakt door Filippo Baccalaro en zijn typisch fris en rassig. Ze zijn mooi verpakt met stijlvolle labels.

Deze negroamaro, in tegenstelling tot de Elios Negroamaro Salento, is een tikje minder zoet waardoor hij minder snel zal gaan vervelen. De wijn heeft een intens aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en thijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk.

Heerlijke wijn om te combineren bij voorgerechten met vlees, wit vlees en gevogelte, roos vlees, stoofgerechten en rijpe kazen. Eveneens een allemansvriend voor vele gelegenheden.

Apulië is in Italië de voornaamste producent van olijven. In het zuidelijkste deel van Apulië, in de streek Salento wordt veel wijn verbouwd waaronder de bekende Negroamaro en Primitivo. Daarmee behoort Apulië ook, naar volume, tot één van van de belangrijkste wijnstreken in Italië. [Bron: Wikipedia]

Negroamaro

De Negroamaro-druif is de grote overlever van het zuidelijk gelegen Salento. Vandaag de dag is zowat 30.000 hectare in Puglia aangeplant met deze druif en beslaat hij, zelfs na de massale rooiingspolitiek van de jaren 80 en 90, ¼ van de totale wijngaard van deze regio.

En natuurlijk is dit weer een van onze vele huiswijnen waarbij U bij aankoop van 6 flessen één  fles GRATIS krijgt.

Onze 6+1 actie is enkel geldig bij afhaling van de wijnen in onze winkel. Voor de webshop hebben wij deze korting verrekend in de prijs.

€ 6,99 per fles   ( 6 + 1 ) (2022)