Whisky

Whisky of whiskey is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten. De naam komt van het Iers-Gaelische Uisce Beatha of Uisge Beatha (uitspraak iesjkje bjaha) en het Schots-Gaelische Usquebaugh (uskwebà), wat “levenswater” betekent.
[Bron: Wikipedia ]

De liefde voor whiskey heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en als gevolg hiervan is ook ons assortiment in de volle breedte mee gegroeid. Op dit moment hebben wij tussen de 250 en 300  voor u op het schap staan, direct uit voorraad leverbaar. En mocht er onverhoopt een speciale whisky niet bij staan dan kunnen we altijd voor u op zoek gaan en kijken bij onze leveranciers of zij  gevraagde levenswater kunnen leveren.

Ook organiseren wij regelmatig proeverijen zogenaamde Nosing & Tastings. In een gezellige atmosfeer met gelijkgestemden lekkere whiskies proeven waarbij natuurlijk ook altijd een gast-spreker komt en we aangepaste hapjes serveren.

Indien U interesse heeft om op de hoogte gehouden te worden van onze proeverijen meldt U zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

 Whisky - Gulden Hoeck Whisky - Gulden Hoeck Whisky - Gulden Hoeck
Whisky - Gulden Hoeck  Whisky - Gulden Hoeck
Whisky - Gulden Hoeck  Whisky - Gulden Hoeck  Slyrs Bavarian Single Malt Whisky