Amaretto zoals amaretto hoort te zijn!

Als je aan 100 personen vraagt waar Amaretto van wordt gemaakt is zeggen er zeker 95 van amandel. Als ik U vertel dat van de meeste amaretto’s die claimen origineel te zijn, nou net géén amandelen gebruiken om hun amaretto te maken. Lang leve de perzikpit moeten deze fabrikanten gedacht hebben. Perzikpitten hebben namelijk de eigenschap dat als ze gemalen worden een amandelachtige smaak afgeven. Tel daarbij op dat deze pitten natuurlijk stukken goedkoper zijn de wanneer men échte amandel zou gebruiken. Maar gelukkig zijn er ook nog fabrikanten die wel voor de smaak van ‘Echt’ gaan en dat proef je dus ook.

De amaretto van Lorenzo Inga is gebaseerd op een oud recept waarbij bitterkoekjes uit het plaatsje Gavi als ingrediënt worden gebruikt. Gavi, in Piemonte, staat te boek als een van dé plaatsen waar de amaretti koekjes worden gemaakt. De Inga’s hebben het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië. Noord ontmoet zuid, zeg maar. Een heerlijke combinatie. Verfijnd, mild van smaak, niet dat fabrieksmatige. Lorenzo Inga amaretto wordt dan ook geserveerd in top-restaurants.

Lorenzo is de vijfde generatie van de Inga-familie, die al grappa en likeuren maakt sinds 1832. De Inga’s komen oorspronkelijk uit de stad Noto op Sicilië, maar zijn in het begin van de 20e eeuw verhuisd naar de regio Piemonte. Daar zijn ze nog altijd gevestigd, 20 minuten uit de kust bij Genua.
Het aanbod van Lorenzo Inga bestaat uit een brede serie grappa’s. Zowel witte grappa als gelagerd, in diverse prijsklassen. Cadeautjes op zich. En naast de genoemde amaretto ook fraaie likeuren zoals de onvolprezen limoncello, een boterzachte sambuca en de verrassende Nonno Tano fruit amaretto.

NU BIJ ONS VERKRIJGBAAR !!!!