Barahonda Blanco DO Yecla 2014, de aspergewijn van 2015

Barahona Blanco aspergewijn van het jaar.

De Confrérie de l’Asperge Limbourgondië heeft de Barahonda Blanco 2014 uitgeroepen tot dé aspergewijn van dit jaar. Deze licht exotische witte wijn is droog en fruitig en heeft een lange afdronk. Met de rijke geur en smaak van gerijpt geel fruit, groene appels en een vleugje honing past de Barahonda Blanco 2014 perfect bij asperges.

Wijnhuis Señorio de Barahonda behoort tot de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla. Toen Antonio Candela Garcia in 1925 het wijnhuis Señorio de Barahonda oprichtte, durfde hij niet te dromen dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf zouden laten uitgroeien tot één van de meest vooraan- staande wijnhuizen uit het gebied.

Voor meer informatie over dit wijnhuis: www.barahonda.com

Aspergeweetjes!

  • Kies niet een erg lichte witte wijn uit. De smaak van de asperges overheerst de wijn.
  • Kies geen wijn die op hout gelagerd is. Wijn met een te dominante houtopvoeding komt in conflict met het oxaalzuur van de asperges en dan delft de wijn het onderspit.
  • De versheid van asperges kun je controleren door twee asperges over elkaar te wrijven. Als ze piepen zijn ze vers. Verse asperges glanzen en er komt wat vocht uit als je er met je nagel ingaat
  • Asperges kun je het best koel bewaren, gewikkeld in een vochtige doek. Ze zijn dan nog drie tot vier dagen goed te bewaren. Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze invriezen. Als je ze wilt bereiden, laat ze dan niet ontdooien, maar kook ze direct af.

Barahonda - De Gulden Hoeck

 

BESTELLEN KAN OOK VIA ONZE WEBSHOP

 

Bestel - Gulden Hoeck

KLIK OM TE BESTELLEN