Bierassortiment Update – Augustus 2012

Ondanks de vakantieperiode hebben we de afgelopen tijd niet stilgezeten.

We hebben ons bierrek laten aanpassen waardoor we 40% extra ruimte gecreëerd hebben voor nóg meer heerlijke speciaalbieren.

In onze assortiments-update zullen we u regelmatig op de hoogte houden van alle nieuwe bieren die we aan ons assortiment hebben toegevoegd. 

 Sinds 2007 wordt er weer gebrouwen in Baarle Hertog. In deze kleine, moderne micro-brouwerij worden verschillende bieren gebrouwen, zoals Noblesse, Bravoure, Embrasse, Courage en Finesse. Het nieuwste product is de Embrasse Oak Aged, gerijpt op houten vaten. U kunt de brouwerij en het proeflokaal bezoeken. Een bezoek aan Brouwerij ‘De Dochter van De Korenaar’ is gezellig en informatief. U wordt door de brouwer en zijn familie, hartelijk ontvangen. De brouwer zelf geeft u uitleg over het brouwproces en presenteert met enige trots zijn bieren. Na afloop kunt u deze bieren proeven. (bron: website)

NOBLESSE

Het eerste bier dat bij deze brouwerij uit de ketels stroomde; blond bier van hoge gisting, 5,5% vol.alc. sterk met een pittige afdronk en een zachte nasmaak. Rijping op fles.

BRAVOURE

Amberkleurig speciaal bier met lichte rooksmaak voor mensen met lef, 6,5% vol. alc.
qrcode

EMBRASSE

Een volmout bier balancerend tussen een trappist en een stout. Een gulle dosis hop en een ruime rijpingstijd maken dit bier een absolute topper. 9.0% vol. alc.

FINESSE

Een volmout bier gemaakt van gerste-, tarwe- en roggemout. 3 soorten Duitse nobelhop, en en ruime rijping tesamen met pijnboomhars geven dit bier zijn uitzonderlijke smaak en klasse. Finesse een fruitige en tegelijk kruidige tripel, met een zachte aangename bitterheid, volmondige smaak en toch voldoende droge afdronk om de drinkbaarheid te garanderen.

CHARBON

Een overweldigend perfect lekker Dry Stout met tonen van Vanille en Rook. Gebrouwern met Weyermann Eiken gerookte Tarwemout EN gehele Madagascar en Réunion vanille “bonen” welke 2 keer gedurende het brouw proces zijn toegevoegd. Dit zorgt voor een extra complexe smaak in het bier.

De Charbon is een zeer prettig drinkbare (droge) stout met een zeer interesant pallet van smaken. Dit bier is gemaakt voor de kenners!