Domaine Gibault Sauvignon Blanc wint Trophy Award

Touraine Sauvignon Blanc de grote ster van het Concours Mondial du Sauvignon

Altijd leuk als een van je topwijnen in de prijzen valt.

Op 26 en 27 april heeft het ‘Concours Mondial du Sauvignon’ plaatsgevonden in de Loire, in het prestigieuze kasteel van Blois. De selectie werd gehouden door een internationaal panel van wijnexperts uit 16 verschillende landen. Er werden in totaal 807 wijnen uit 20 landen geproefd. In de jury was Nederland vertegenwoordigd door Lars Daniëls, Magister Vini en journalist bij Perswijn, en Chris Albas, wijnschrijver, register vinoloog van de Wijnacademie en internationaal jurylid.

105 Loirewijnen bekroond! 
Interloire, de overkoepelende organisatie van de Loirewijnen, meldt met grote trots dat er 105 Loirewijnen in de prijzen zijn gevallen. Wel 45% van de medailles werd toegekend aan wijnen uit de Loire: 2 (van de 4) special Trophy Awards, 35 gouden medailles en 68 zilveren medailles.

De twee Trophy Awards gingen naar:

  • Domaine Gibault Sauvignon Blanc, 2012, Touraine (Noyers sur Cher) -producent: Domaine Danielle de l’Ansée
  • Domaine André Vatan Saint François, 2011, Sancerre – producent: André Vatan

De jury aan het woord
“We zijn zeer onder de indruk van het aanbod Loirewijnen binnen de competitie. De Loire zet opnieuw de standaard voor de Sauvignon, die de laatste jaren enorm in kwaliteit is toegenomen. En dan praten we niet alleen over de bekende gebieden… de wijnen van de Touraine Sauvignon zijn sensationeel op dit moment.”– wijnschrijver Jamie Goode uit de UK.

TOURAINE SAUVIGNON – MEDAILLES

Trophy Award
Domaine Gibault Sauvignon Blanc 2012 – Domaine Danielle de l’Ansée

—meer

Korting Gulden Hoeck

 

Domaine Gibault Sauvignon Blanc

 

 

 

 

 

[Bron: Loire-Wijnen]