Gouden Carolus Classic bij de beste bieren ter wereld.

MECHELEN – De Gouden Carolus Classic van brouwerij Het Anker is op de prestigieuze World Beer Awards in Londen gekroond tot een van de zeven beste bieren ter wereld.

 

 

 

 

Een internationale jury maakte na vier blinde proefsessies een selectie uit een 600-tal ingezonden bieren uit 32 landen. Slechts zeven bieren, waaronder één Belgische laureaat, werden gekroond tot wereldwijd winnaar (of ‘World’s Best’) in hun respectievelijke categorie. De Gouden Carolus Classic werd verkozen als het beste donkere bier ter wereld.

Deze hoogste onderscheiding voor het erkende Mechelse streekproduct volgt op eerdere medailles die de Classic reeds behaalde op de World Beer Awards in 2009 en 2010 en op andere internationale biercompetities.

Ook voor de Gouden Carolus Tripel was er een mooie bekroning weggelegd. Het bier kwam als winnaar uit de bus in de subcategorie ‘World’s Best Belgian Style Tripel’. De jury loofde de complexe aroma’s en ‘uitstekende smaakbalans’ van het goudgele speciaalbier.

Op de site van de familiebrouwerij wordt al sinds de middeleeuwen (1471) bier gebrouwen. Keizer Karel, die in Mechelen opgroeide, liet zijn lievelingsbier destijds tot in Spanje leveren. Om hem te eren kreeg het bier de naam Gouden Carolus, naar de gouden muntstukken die onder zijn bewind werden geslagen.

De meermaals bekroonde speciaalbieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel worden ook vandaag nog gebrouwen in een authentieke brouwzaal met koperen ketels. Beide bieren worden wereldwijd in meer dan 30 landen verkocht.

 

Nu voorradig!! Voor de échte bierliefhebber.

 

Bron: Nieuwsblad.be