Curtius, Luiks bier, complex en elegant. Nu te Koop!

Curtius - Selected by MECurtius

Curtius is een blond bier, gebrouwen met hoogwaardige producten van de beste kwaliteit. Een bier met een licht aroma en een verfrissende smaak. Samengesteld uit verschillende soorten malt, gisten en tarwesoorten, die de basis vormen voor haar aangename lichtheid, terwijl de toevoeging van hopscheuten haar een subtiele florale nasmaak geeft. Haar unieke smaak is het resultaat van verschillende gistingsmomenten gedurende vele maanden.

Een kleine Belgische brouwerij, geboren uit de passie van twee jonge Luikenaren.

Afgestudeerd op het gebied van Landbouw en Voeding, werd het brouwen van bier hun passie. Zo ontstond het project om een Luiks prestigebier te ontwikkelen.

Gedurende drie jaar van ontmoetingen met zowel Belgische meester-brouwers als met brouwers vanuit een andere brouwerstraditie, hebben zij geëxperimenteerd met tientallen recepten. Door hun inspiratie als jonge brouwers en door de opgedane kennis en ervaring, heeft dit geleid tot de geboorte van een nieuw bier:  Curtius.

Gebrouwen in het hart van de stad Luik, geboren uit de rijke Luikse brouwerstraditie en de inspiratie van twee jonge, innovatieve brouwers.

Curtius verdient het om een speciaal flesje te krijgen, dat haar inhoud alle eer aandoet. Vandaar de keuze om het aan te bieden in een fles van 37,5 cl met champagnekurk en in een fles van 75 cl met kroonkurk.

Serveer Curtius op een temperatuur van 6 à 8°C in het speciaal voor dit bijzondere bier ontworpen glas.

 

 

ONLINE BESTELLEN –>Gulden Hoeck - Online Shop