Metairie Les Barriques Chardonnay 2012 – onze Witte Kerst!

Metairie Les Barriques Chardonnay 2012

Metairie Les Barriques Chardonnay

Een puike eetwijn zo kopte de krant van 28 november j.l over de Metairie Les Barriques Chardonnay 2012

Metairie Les Barriques Chardonnay - De Gulden Hoeck

 


Wijn uit een serie die wij al meerdere jaren in ons assortiment voeren. Een reeks waarbij alle wijnen op een mooie wijze houtlagering hebben gehad die een mooie toevoeging is op de gehele beleving van de wijn.

Metairie het huis.

Het domein is sinds 1995 gevestigd in de Languedoc. De wijngaarden ervan liggen in de hoger gelegen gebieden en hebben verschillende ‘terroirs’: met name klei-kalk-, grind- en kiezelhoudende gronden. De rendementen worden laag gehouden om een zo hoog mogelijke smaakconcentratie te krijgen.De belangrijkste doelstelling is om elk jaar opnieuw een constante en optimale kwaliteit te bekomen. Dit doet men door de modernste vini catietechnieken toe te passen en de wijn in kleinere vaten te lageren dan men normaal doet. Vervolgens worden er, ook voor de cépagewijnen, blends gemaakt van tenminste drie wijnen van verschillende bodems. Hierdoor zijn de wijnen allemaal zeer goed en constant van kwaliteit, precies passend bij de huidige smaak: fruitig, stevig en vol, maar niet te zwaar.

Wijn Spijs

Met de komende kerstdagen in het verschiet is dit een heerlijke wijn voor zowel het aperitief als ook een perfecte maaltijd begeleider.
Zowel voor bij vis als wit vlees als bij verschillende soorten sauzen zal deze wijn het goed doen.

 

Metairie Les Barriques Chardonnay

 

 

 

 

 

 

 

NU VOOR € 6,99 

Gulden Hoeck - Online Shop