Mont des Cats – de achtste Trappist?

Reisverslag naar Mont des Cats

Ons bierassortiment is de laatse maanden enorm gegroeid sinds we het bierrek met bijna 50% vergroot hebben. Om de verschillende soorten bier te laten aansluiten bij de wensen van de échte bierliefhebber zijn we altijd op zoek naar leuke, lekkere maar vooral speciale soorten. Zo had ik op ratebeer.com al het een en ander gelezen over een “nieuwe”trappist uit Frankrijk. Het trappistenbier van Mont des Cats uit Godewaersvelde.

Om het exclusieve logo van the “Authentic Trappist” te mogen gebruiken dient met aan de volgende voorwaarden te voldoen opgesteld door de Internationale Vereniging Trappist 

Het bier van Mont des Cats wordt door de paters van Chimay gebrouwen en afgevuld, de paters in Godewaersvelde brouwen dus niet zelf. Daarom alleen al zal het bier het predikaat van de Trappisten niet krijgen en is er officiëel géén achtste trappist. Wel mogen ze het bier Bierre Trappist noemen.

Mont des Cats abbeye

 Het is een amberkleurig bier dat gebrouwen wordt door de trappisten van Chimay. Met een alcoholpercentage van 7,6%. Lekker zacht van smaak met een licht bittere afdronk. Maar zeker de moeite van het drinken waard ook al is het geen échte Trappist.

Mont des Cats winkel

Mont des Cats bestelling ophalen.

” De buit is binnen! “