Prosecco, the saga continues!

Trevisio BrutVorige zomer was het goed te merken dat Italië een populaire vakantiebestemming was gezien de enorme vraag naar Aperol. Iedereen die in het land van cultuur, heerlijke eten en de liefde voor mooie dingen op vakantie ging had wel ergens op een terrasje een heerlijke Aperol Spritz gedronken.

Dit jaar merken we dat prosecco nog niets aan zijn populariteit heeft ingeboet, sterker nog de hype die prosecco heet gaat gewoon verder. Dit is ook te merken aan de vele varianten van cocktails die op de markt komen en nog gaan komen.

Bubbels zijn gewoon hot!! En Prosecco in het bijzonder!

En dat de populariteit van deze Italiaanse mousserende wijn zo groot is is ook de creatievelingen niet ontgaan en dus zie steeds meer cocktails verschijnen met prosecco als basis ingredient. Hieronder vindt U het recepte van een aantal van hen. Kijk vooral eens naar de Bellini met Peachtree aangezien deze getipt wordt als dé zomerdrank voor 2012.

Dat wordt dus deze zomer weer ieder excuus aangrijpen om een terrasje met een Peachtree Bellini te gaan pikken! Overigens maak je de Peachtee Bellini zelf heel makkelijk klaar voor een picknick in het park, een avondje in de tuin of gewoon even onderuit op je balkon. Neem een champagneglas, mix 1/4 Peachtree met 3/4 Prosecco en de zomer kan nu al niet meer stuk.Wil je de reportage van Editie NL zien? Klik hier.

 

Hoe maak je een Peachtree Bellini?
Schenk in een champagneglas:1/4 De Kuyper Peachtree
3/4 Prosecco