Ron Abuelo *Nieuw in Nederland*

Sinds kort in Nederland beschikbaar en reeds bij ons op het schap ” Abuelo Ron” uit Panama.

Geschiedenis

De geschiedenis van Varela Hermanos S.A. voert terug tot 1908, toen Don José Varela Blanco, een jonge Spaanse immigrant, de eerste rietsuiker plantage oprichtte in de pas gevormde republiek van Panama in de groene vruchtbare vallei te Pesé.

Tot op de dag van vandaag produceert Varela Hermanos hoogwaardige alcoholische dranken met steun van de locale gemeenschap. De devotie tot het maken van onvergelijkbare kwaliteit in rum is net zo belangrijk als het in ere houden van de Panamese wortels en familie.

“Vanaf de begin dagen stond de Varela familie bekend om hun absolute toewijding aan exceptionele kwaliteit” voegt Luis J. Varela Jr. toe “ deze categorie van gerijpte rum stelt ons het beste in staat om ons vakmanschap uit te drukken. Meer en meer mensen proberen Ron Abuelo en herkennen onze superieure smaak, zachtheid en complexiteit. Dat is het beste compliment wat we ooit konden krijgen”.

Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot marktleider in Panama. Naast Ron Abuelo, produceren zij “Herrerano Seco”, de nationale drank, “Ron Cortez” en “Gin Caballito”. De totale productie op jaarbasis bedraagt ongeveer 6 miljoen flessen.

Ron Abuelo zal naast rum liefhebbers de traditionele bourbon and whisky fijnproevers bekoren en biedt 3 gangbare kwaliteiten:

  • Ron Abuelo Anejo, Reserva Especial (rijping circa 3 jaar, 70cl 40% vol.)
  • Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior (rijping circa 7 jaar, 70cl 40% vol.)
  • Ron Abuelo 12 años, Gran Reserva (rijping circa 12 jaar, 70cl 40% vol.)

Daarnaast is in 2011 een exclusieve jubileum uitgave in beperkte oplage verschenen:

  • “Abuelo Centuria, Reserva de la Familia”. (rijping circa 30 jaar, 70cl 40% vol.) –> OOK BIJ ONS VERKRIJGBAAR

Proefflessen zijn aanwezig dus kom ruiken en proeven van deze prachtige rum!!!!

 

Tags: