Royaal van Fiona

Royaal bier met een knipoog!

Royaal van Fiona

Royaal van Fiona is een speciaalbier dat speciaal voor de kroning van Prins Willem-Alexander gebrouwen is door Fiona de Lange.

Fiona wordt door velen uit de branche ook wel eens de bierkoningin genoemd vanwege enorme passie die ze heeft voor alles wat met bier te maken heeft in het algemeen en speciaalbier in het bijzonder. En het was zij die met het idee kwam om, bijna bij Maxima en Willem-Alexander in de achtertuin, een speciaalbier te brouwen voor de aanstaande kroning.

Het bier dat de naam ” Royaal van Fiona” draagt is gebrouwen in Het Brouwcafé Scheveningen  door brouwingenieur Wesly Aarse en het is niet zomaar een “biertje”. Een heus speciaalbier van 5,8% alcohol waarbij de een knipoog gegeven wordt naar de roots van onze aanstaande koning. Het bier is gebrouwen met een Duitse hopvariant en Duitse gist en Schevenings duinwater geven het bier zijn specifieke smaak en kleur. Want door de keuze van een bepaalde mout krijgt het bier een oranjeachtige kleur (puur natuur). Nu eens niet oranje boven want een mooie witte schuimkraag maakt dit bier af.

Royaal van Fiona - Slijterij De Gulden Hoeck

Ingrediënten

Royaal bevat Schevenings Duinwater, Pilsmout, munchener mout, caramelmout, Hallertauer hoppen en Duitse ondergist en is gebrouwen in samenwerking met brouwingenieur Wesley Aarse.

Bestellen

Vanaf 15 april is dit unieke bier bij ons beschikbaar in flessen van 75 cl. Er zijn maar een heel beperkt aantal flessen van dit Kroningsbier beschikbaar dus mensen die als échte bierliefhebber tijdens de Abdicatie van Willem-Alexander en Maxima willen genieten moeten niet lang aarzelen maar meteen bestellen. We hebben 24 flessen beschikbaar voor deze speciale dag.

 

Bel of mail als je in het bezit wilt komen van dit unieke bier.