Tinto de Verano – Zomerhit 2012!

Via een collega slijter ben ik dit drankje op het spoor gekomen. Op zich geen nieuwigheid want in Spanje, waar het vandaan komt, is Tinto de Verano al jaren een hit. En onder de Spanjegangers wellicht al heel bekend. Maar in Nederland was het tot voor kort nergens te koop maar daar is nu verandering in gekomen.

Het drankje is, zoals de overleveringen vertellen, ontstaan op het Spaanse platteland waar de boeren naast hun eten in de zomer ook een fles wijn naar de akkers meenamen. Hun vrouwen die steeds vaker zagen, dat de alcohol in de wijn ervoor zorgde, dat de siësta steeds langer werd wilde daar een stokje voor steken en deden limonade in de wijn. En zo zou Tinto de Verano zijn ontstaan. (= Wijn van de Zomer)

Tegenwoordig maken de Spanjaarden hun Tinto gewoon zelf volgens eigen recept en naar eigen smaak. Hierdoor is er ook geen ‘echte’ Tinto de Verano aan te wijzen aangezien de voorhanden zijnde ingrediënten de smaak bepalen.

Om die lekkere smaak van Tinto de Verano ook in Nederland te kunnen proeven, en je de zoektocht naar de juiste ingrediënten te besparen hebben wij een kant en klare variant voor U in het assortiment opgenomen. Tinto de Verano “Don Simon” Deze zomerse dorstlesser zit in een voordelige 1,5 Liter PET-fles (zonder statiegeld) en zal medio april beschikbaar zijn.

Prijs per fles € 5,99

Mochten er horeca ondernemers zijn die interesse hebben in dit product laat het ons dan weten via mail of telefoon.